TERRASSENC DE L'ANY 2011

Parlament del President del Centre Cultural El Social

Senyor bisbe, senyor alcalde, Sílvia, Josep Miquel, bon dia.

Bon dia a tothom i benvinguts a aquesta 43ena edició de la proclamació del “terrassenc de l'any”

Avui hem arribat als 178 guardonats amb aquest títol honorífic. 178 guardonats poden semblar que són molts, inclús poden semblar que són masses.

Penso que no, ben al contrari. Penso que pel camí, al llarg d'aquests 43 anys, se'ns han quedat molts terrassencs i terrassenques. Estic convençut, estem convençuts, que en 43 anys hi ha hagut molts més de 178 conciutadans nostres que han merescut aquest guardó i que per diferents causes no l'han rebut.

Una d'aquestes raons és el fet de no haver tingut coneixement d'aquestes persones. Ens cal que totes les entitats ens facin arribar els currículums de tots aquells que creguin són mereixedors del Terrassenc de l'Any.

Sigui pel que sigui, el cas és que molts no han estat nominats.

M'agradaria comptar amb tots vosaltres per manifestar, avui, el nostre agraïment a tots ells i molt especialment a aquells que ja mai el podran rebre. Moltes gracies Terrassencs i Terrassenques.

Permeteu-me ara que manifesti també un agraïment als companys del jurat que al llarg d'aquests 43 anys ens han acompanyat en la sempre complicada tasca de seleccionar tots aquests Terrassencs. Gràcies amics per la feina feta.

També vull aprofitar l'avinentesa per agrair a l'Obra Social d'Unnim, que any rere any ens faciliten aquest marc entranyable del Centre Cultural.

Enguany els membres de l'actual jurat, d'acord amb el que s'estableix al reglament del certamen, hem cregut convenient nominar tres “Terrassencs de l'Any”. Els tenim tots tres aquí amb nosaltres. Com ja sabeu, els nominats d'enguany son:

La Dolors Glòria Oliva i Fonollosa

El Juli Puigantell i Danès

La Teresa Raich i Agea

Sigueu benvinguts Terrassencs.

Després, la Sílvia Torrente, secretaria del jurat, donarà lectura de l'acta corresponent a aquest nomenament.

I tot seguit, el Josep Miquel Villagrasa, donarà lectura de les gloses que, dels homenatjats, ens ha preparat.

Gloses que, de ben segur, posaran de manifest que el jurat, una vegada més, no ens hem equivocat elegint aquests tres Terrassencs de l'Any.

Jo com a president del jurat, per la meva condició de president del Centre Cultural El Social, vaig tenir l'honor d'ésser el primer en felicitar-vos el dia en que us vam notificar la vostra nominació.

Glòria, Juli, Teresa... Els vostres noms ja figuren al Quadre d'Honor del Terrassenc de l'Any. Títol aquest, que us ha d'esperonar a continuar aportant el vostre treball per fer que els ciutadans de Terrassa ens sentim més i més orgullosos del nostre terrassenquisme.

Avui vosaltres representeu a tots els que dediqueu una part important de la vida a fer que els altres siguem cada dia una mica més feliços.

Gaudiu d'aquest petit moment de glòria. És ben vostre. Us ho heu ben guanyat.

Enhorabona Terrassencs de l'Any!

 

Inici